Geen categorie

I’m back… I think!

***Nederlands onderaan***

It has been several months since I have written my last blog post and I’m not sure what the future holds, but I have felt the need to get back out there and share some things with you again.

First of all; I left my job.
I had been working as a nurse in a nursing home for 2,5 years and had been in need of something else. What that was, I had no idea, and I still don’t really know, but as of August 18th I am no longer working.

The reason that made me eventually decide to quit my job was that I had been longing to go home to see my family. You see, I live in Edinburgh while my family and friends live in Belgium and as you’re most likely aware of; there’s been this pandemic thing that has prevented people from going abroad easily in the last 1,5 year or what to me feels like… forever! So, with a lot of family events going on in September, I decided the moment had come to take action.

Before going to Belgium, I joined my boyfriend in Spain where we spent some time with his family. Off course, we couldn’t not catch some sun at the beach and enjoy some refreshing cocktails while we were there, right?!

Practising handstands during sunset at a Spanish beach; amazing!

Then, I had the most amazing month in Belgium. The last year has made me feel very disconnected from my loved ones and it was important to me to actually spend time with them, hug them, go for a coffee together rather than having video chats,… and I didn’t want to miss my godson and niece do their first and holy communion <3.

I’ve been back in Edinburgh for a few weeks now and it feels like now is ‘the time to decide what I want to do’.

What do I want to do?

Who knows, one day I might actually know the answer to that question.

This is ‘t Gravensteen castle in Ghent. It’s always a pleasure to visit Ghent when I’m in Belgium.

Now, you may wonder how I’m spending those long hours at home, now that I don’t have sunny weather any more and now that I see my family and friends through a screen again.

Well, I’m definitely cooking more than I used to do (and I’m actually starting to enjoy it!) I also started a knitting project, I’m doing yoga, have been playing some guitar and am reading more. I want to get back to studying colour therapy and astrology as well, now that I have the time. But at the moment, the majority of my time is going to candle-making. I already enjoyed doing that, but now I’m really in the habit of doing it often.

Here’s how that happened;

My sister wanted me to make some unique candles for the family gathering for her children’s communion earlier in September and I loved making them so much that I’m still at it. They cheer up my flat and I love giving them away as gifts!

Above: the candles I made for my sister
Below: the candles I made since I’m back in Edinburgh

What do you think of them? Would you like to have one in your home? If so, which colour would you like?

I hope to become more active here again and let you know all about my quirky adventures!

Tessa

Terug van weggeweest… Denk ik!

Het is reeds enkele maanden geleden sinds ik mijn laatste blogbericht schreef en alhoewel ik niet weet wat de toekomst in petto heeft, weet ik wél dat ik terug zin heb om enkele van mijn avonturen met jullie te delen.

Ik begin hiermee: ik heb mijn werk opgezegd.
De voorbije 2,5jaar was ik verpleegkundige in een woon-zorgcentrum en ik had al een tijdje nood aan iets anders. Wát dat precies was wist ik niet, en weet ik eigenlijk nog steeds niet, maar sinds 18 augustus dit jaar werk ik dus niet meer.

Dé reden waardoor ik uiteindelijk effectief ontslag nam, was dat ik mijn familie nog eens wou zien. Zie je, ik woon namelijk (en werkte dus) in Schotland, terwijl mijn familie en vrienden in België wonen, waar ik vandaan kom. En zoals je ongetwijfeld ook wel zal weten; er is een pandemie doorheen de wereld getrokken die rondreizen er niet gemakkelijk op gemaakt heeft de afgelopen 1,5jaar, alhoewel het voor mij (en ongetwijfeld ook vele anderen) véél langer lijkt dan dat. In september had ik ook redelijk wat familiebijeenkomsten op het programma staan, dus besloot ik dat dát het moment was om er even tussenuit te trekken.

Vóór ik mijn familie en vrienden terug omarmde, vergezelde ik zelfs nog even mijn vriend in Spanje bij zíjn familie. Uiteraard konden we het niet laten om ook te genieten van zon, zee, strand en lekkere cocktails terwijl we er waren!

Handstands oefenen tijdens zonsondergang op een Spaans strand; heerlijk!

Na dan even een korte quarantaineperiode (België is héél streng naar bezoekers die vanuit het Verenigd Koninkrijk komen, maar ’t heeft blijkbaar niets met politiek/brexit te maken), had ik ook een hele leuke tijd in België. Het afgelopen jaar voelde ik me enorm afgezonderd van mijn geliefden, dus het was belangrijk voor mij om tijd met hen te spenderen, hen te knuffelen, een koffie te gaan drinken in plaats van nóg maar eens een videochat… en ik wou ook mijn metekindje en zijn zus hun 1e en Plechtige Communies niet missen!!

Ik ben nu enkele weken terug in Edinburgh en nu voelt de tijd aangebroken om ‘na te denken over wat ik wil doen’.

Wat wíl ik doen?

Wie weet kom ik ooit het antwoord te weten op deze vraag. Ik hou je alvast op de hoogte.

Gent is altijd een plezier om te bezoeken wanneer ik in’t land ben. Voor diegene die dit kasteel niet kennen; dit is ‘t Gravensteen

Maar je vraagt je ondertussen misschien af hoé ik me nu bezighoud nu ik mijn dagen niet vul met een vaste job en ik geen zonnig weer meer heb en mijn familie en vrienden weer vooral door het scherm zie…

Wel, ik kook zeker en vast méér dan vroeger (en ik zou er nog van beginnen genieten). Ik startte onlangs een nieuw breiproject, doe yoga, speel wat gitaar, lees meer en ik wil ook meer kleurentherapie en astrologie bestuderen. Maar het meeste van mijn tijd gaat momenteel naar het maken van kleurrijke kaarsen. Ik maakte al af en toe kaarsen, maar nu ben ik er heel wat meer mee bezig dan voordien.

Zo is het begonnen;

Mijn zus wou dat ik voor het communiefeest van haar 2 kinderen in september unieke kaarsen maakte om achteraf aan de gasten te geven. Ik vond het zelf zó leuk om ze te maken, dat ik er nog steeds mee bezig ben! Ze fleuren mijn appartement op, plus ik vind het enorm tof om ze als cadeautje weg te geven!

Bovenaan: de kaarsen die ik maakte voor mijn zus
Onderaan: de kaarsen die ik maakte sinds ik terugkwam van België

Wat vind je zelf van mijn kaarsen? Zou je er graag zo één bij jou thuis hebben? Zoja, in welk kleur?

Voorlopig ga ik het hierbij laten, maar ik hoop dat ik terug actiever word op dit platform en jullie meer op de hoogte kan houden van mijn avonturen!

Tot snel!

Tessa


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s