bloganuary

BLOGANUARY: Write About A Dream You Remember

***Nederlands onderaan***

Hmmm, I need to do some thinking. Which dream do I remember enough to write about?

Several vage ones come to mind, but I think I’m going to tell you about that time that I dreamt I was chasing an orange van.

Before I dive into that, though, you should know that it has been my dream since I was in my early twenties to buy and camperize my own van and to travel around with it. It’s a dream I pushed to the background for many years where it happily stayed while I tried to get on with my adult life, but that dream has appeared back on the doorstep and has been loudly knocking there for me to take action.

So, one night during one of my subconscious adventures, I dreamt that I had my van. The van was tall enough to be able to stand up in and long enough to build a nice area inside. It had the most beautiful orange colour I had ever seen on a vehicle and it was mine. It was there just in front of me, my mum was driving it on a regional road in Belgium. I was running after it, but my mum kept on driving too quickly for me to be able to reach my van. When I eventually did catch up and opened the back doors, I woke up.

It was then that I knew that one day, I’m going to be driving an orange van!

What other meaning the dream may have had, I don’t know. But, the fact that the colour of the van stood out so much in that dream might suggest that the colour orange might be significant for me, either now or in the future.

Orange is the colour for creativity and playfulness, so I definitely LOVE the idea of an orange van! Now I only have to get my boyfriend come to terms with that!

Schrijf Over Een Droom Die Je Je Herinnert

Hierover moet ik even nadenken… Van welke droom herinner ik me genoeg om er jullie over te vertellen?

Er komen heel wat vage beelden voor mijn ogen, maar ik geloof dat ik jullie ga vertellen over die ene keer dat ik droomde dat ik een oranje bestelwagen achterna liep.

Voor ik jullie daarin meeneem moet ik jullie echter vertellen dat het al mijn droom is sinds ik zo’n 22 jaar was om ooit mijn eigen minibusje te kopen en die om te bouwen tot campervan, om er dan mee rond te reizen. Die droom duwde ik op de achtergrond waar het vele jaren bleef terwijl ik verder ging met mijn volwassen leventje. Stiletjesaan is die droom echter teruggekeerd, en momenteel schreeuwt die naar mij om nu toch eens actie te ondernemen.

Dus, tijdens één van mijn avonturen in dromenland, hád ik mijn minibusje! Het was groot genoeg om in recht te kunnen staan en lang genoeg om vanbinnen iets moois te bouwen. Het had het mooiste oranje kleur dat ik ooit zag op een voertuig en het was van mij. Vlak voor mij. Mijn moeder zat aan het stuur en was op een regionale weg in België aan het rijden en ik liep er achterna. Telkens wanneer ik dichterbij kwam, reed mama weer wat sneller. Ik kon er nét niet bij! Totdat ik op een gegeven moment wél snel genoeg was en de achterste deuren opendeed en toen… werd ik wakker.

Toen wist ik dat de kleur van mijn toekomstige minibusje orange zou zijn!

Ik weet niet of de rest van mijn droom óók iets betekent, maar het feit dat de kleur oranje er zó uitsprong laat voor mij nog altijd een indruk na.

Oranje is de kleur van creativiteit en speelsheid, dus het idee van een oranje campervan lijkt me gewoon fantastisch! Nu nog mijn vriend hiervan overtuigen!

3 thoughts on “BLOGANUARY: Write About A Dream You Remember”

  1. That is an interesting dream. You might like to interpret the dream further from the viewpoint that you were both the one chasing the van and the one driving it. And ‘orange’ isn’t just a colour: it is also a fruit: ‘fruitfulness’ also relates to ‘motherhood’. Have fun. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s